Ålesund via Bergen - Programmet
Dag 1:
(Alingsås-Geilo, ca 50 mil.)
Vi startar från Alingsås/Göteborg. Denna dag har vi som transportsträcka till vårat resmål. Resan går via Oslo där vi gör ett stopp för Lunch, lite tid får vi också till att strosa runt i Norges huvudstad innan vi fortsätter till våran första övernattning på Geilo och Bardöla hotel där vår middag väntar på oss.
Dag 2:
(Geilo-Flåm med Tåg, ca 2 tim. Flåm-Bergen med buss, ca 17 mil.)
Idag går resan till Bergen med tåg från Geilo till Myrdal, där byter vi sedan till Flåmsbanan som idag är en av de stora turistatraktionerna i Norge. I flåm ges det tillfälle att inta lunch för den som vill det. Efter detta fortsätter vi med bussen mot Bergen, väl där är det dags för vår stadsrundtur med lokalguid, där vi bland annat tar bergsbanan upp till flöjen och dens fantastiska utsikt över Bergen. Ni får tid att upptäcka "Bryggen" som är på Unescos världsarvslista innan vi tar oss till hotellet och våran middag. Kvällen är din så du kan uppleva Bergen på egen hand och i eget tempo.
Dag 3
(Bergen-Stryn, ca 29 mil.)
Bergen i all ära men vi måste fortsätta vår resa. idag styr vi vår färd mot stryn, vi gör ett stopp i skei där vi intar vår lunch. Här finns även möjlighet att besöka en julbutik om du känner att du vill vara ute i tid, eller du kanske är sent ute. Efter god mat fortsätter vi vår färd mot hotellet. Men innan vi är där skall vi besöka en glasiär (Briksdalsbreén) Här får vi transport upp så vi kan skåda glasiären på nära håll. Nu har vi bara några minuter kvar till hotellet och middagen som väntar på oss.
Dag 4
(Stryn-Hellesylt med buss, ca 5 mil. Hellesylt-Geiranger-Ålesund med båt, ca 6 timmar.)
Efter en liten busstur kommer vi till Hellesylt där vi kliver ombord på färjan som tar oss till Geiranger. Geiranger ligger längst in i Geirangerfjorden 2005 blev Geiranger fjorden betäcknat som ett världsarv. Här kan du passa på att äta lunch, efter lunch är det dags för ett av höjdpunkterna på denna resan. Hurtigrutten till Ålesund, denna resa tar dig gjenom en av de djupaste fjordar i Norge. Resan till Ålesund med hurtigrutten tar ca 4,5 timma.
I Ålesund står bussen och väntar för att frakta oss till hotellet som vi skall tillbringa två nätter på. I kväll väntar en middags buffé.
Dag 5
(Ålesund, ca 5 mil.)
Vi startar dagen med en stadsrundtur där vi bl.a besöker Aksla en utkiksplats ovanför staden. Vi besöker även jugendcenteret och dess kvarter. Vi får höra om bybranden som nästan utrotade hela staden.
(Ålesund-Molde, ca ca 21 mil.)
Nu fortsätter våran resa mot Molde. Idag skall vi besöka atlanterhavsvägen, vi kör via orten Bud där vägen startar. Sedan fortsätter vi efter atlanterhavskusten på vår resa. efter många fotostopp känner vi oss nöjda och vänder tillbaka till Molde och vårat hotell. Molde är känd för att vara Norges Jassstad nr 1, även känd som rosornas stad. Eftermiddagen får ni tid att bara strosa runt och se på staden. Middagsbuffé på kvällen.
Dag 6
(Molde-Trollstigen-Öyer, ca 33 mil.)
Idag vänder vi näsan hemåt, men lugn vi har mycket att uppleva än. Inte kan vi besöke Möre og Romsdalen utan att ta en sväng i Trollstigen, vi åker upp Trollstigen för att sedan ta en promenad ut på den nyanlagda utkiksplatsen där. Efter detta åker vi ner samma väg för att sedan ta en kopp kaffe vid foten av Trollstigen och andas ut efter strapatserna.
vi stannar i Dombås för en lunch, sedan går färden tillbaka till Öyer och vårat hotell där middag väntar.
Dag 7
(Öyer-Alingsås, ca 50 mil.)
Allt har ett slut, också denna resan. Men minnerna och intrycken har vi kvar och med oss när vi idag åker hemåt. Men nånting får vi väl hitta på även om vi är på väg hem, vi besöker Eidsvoll som blev byggd i 1770 och där Norges grundlagar blev författade. Lunch tar vi efter vägen. hemma i Alingsås tidig kväll.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar.