Lago Maggiori och Toscana - Programmet
Dag 1:
Avresa från Hol 6.00, Alingsås 6.15, Göteborg 7.00. Vi tar färjan Helsingborg - Helsingör genom Danmark till färjan Rödby - Puttgarden. Vi anländer till vårt hotell i närheten av Hannover. Där tar vi en god middag på kvällen.
Dag 2:
Idag reser vi till Bodenjön! Vi rastar och stannar till på en trevlig vägkrog för middag. Vi anländer till staden Lindau nära gränsen till Österrike och Schweiz. En middag tillsammans och en härlig kvällspromenad vid sjön.
Dag 3:
Resan går vidare genom Schweiz och Alperna. Vi fortsätter resan på små vägar intill vackra Lago Maggiori. Vacker arkitektur på husen och fina trädgårdar med en härlig utsikt över sjön och alptopparna. Ett paradis för växter, alpklimat möter medelhavsklimat. Vi kommer till vårt boende i Arona, med vacker utsikt över Lago Maggiori. Middag tillsammans på kvällen.
Dag 4:
Vi reser vidare genom nordvästra Italien och gör ett stopp i staden Parma, där den torkade Parmaskinkan produceras. Efter en lunch och en god italiensk kaffe, reser vi vidare bland vackra olivlundar till vårt hotell i Certaldo, Toscana. Middag tillsammans på kvällen.
Dag 5:
Idag tar vi oss till en lokal marknad i närliggande by. En upplevelse där lokalbefolkningen träffas, handlar lokala råvaror, frukt, grönsaker och hantverk. Vi tar oss en utflykt i Toscanas vackra landskap. En dag att upptäcka nya platser. På kvällen äter vi middag tillsammans.
Dag 6:
Dags för Toscana! Vi reser för att besöka en olivgård. Fantastisk natur när vi reser genom Toscana. Rundvandring och provsmakning. I en lokal by med bra butik kan vi köpa med oss Toscanska specialiteter. Vi äter middag tillsammans på en trevlig trattoria.
Dag 7:
Vi reser till den södra delen av Toscana. Besök till den fantastiska gården Villa La Foce utanför Siena. Trädgården är designad av den engelska arkitekten Cecil Pinsent till författaren Iris Origo och hennes make Antonio Origo. Från den vackra trädgården har man en härlig utsikt över Val d´Orcia med Monte Amiata i bakgrunden. Middag tillsammans på kvällen.
Dag 8:
Vi reser vidare till nordöstra delen av Italien. Möjligheter till lunch på vägen. Resan går vidare till staden Udine och till vår lantliga boendet på en vingård. Visning av vinodlingen och produktionen. Möjlighet att få handla med sig lokalproducerat vin. Middag tillsammans på kvällen.
Dag 9:
"Arrivederci bella italia!" Nu reser vi tillbaka genom Alperna i Österrike, i fantastisk natur. Vidare till den bördiga, vackra landsbygden i östraTyskland. Middag tillsammans på hotellet på kvällen.
Dag 10:
Efter en god frukost reser vi vidare. Vi stannar och tar lunch på en vägkrog. Vi kommer till vårt hotell i Lubeck. Kanske vi hinner med lite shopping, och en promenad i Lubeck. Middag tillsammans på kvällen.
Dag 11:
Med många härliga minnen från resan packar vi väskorna och reser hemåt till färjan Puttgarden - Rödby. Genom Danmark till färjan Helsingör - Helsingborg. Vi stannar efter vägen för en god middag och anländer till Alingsås ca 17.00.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar.